Παναγιωτόπουλος Π. Δημήτριος & Συνεργάτες - Δικηγορικό Γραφείο

H εταιρεία μας διαθέτει άριστα καταρτισμένο προσωπικό δικηγόρων, ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες και ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων, στους τομείς δικηγορίας της. Τα μέλη και οι συνεργάτες της εταιρείας, εκτός της μεγάλης εμπειρίας που διαθέτουν στον τομέα τους, έχουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό με κατοχή τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας σε άριστο επίπεδο.

Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ., Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επίτιμος Καθηγητής στο Nanjing University of Science and Technology, China, από τον Μάιο του έτους 2019. Έχει σπουδάσει Νομικά και Αθλητικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο, τον Αθλητισμό και τη Φιλοσοφία. Είναι Διδάκτωρ του Αθλητικού Δικαίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) πρώην ΕΣΚΑΝ (2020 – 2021), Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (2003-2009), Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Αναπλ. Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (2010-2013). Από το 2008 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος στην International Association of Sports Law (IASL).
Ειδικός εμπειρογνώμων Αθλητικού Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Μέλος Νομικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ και πολλών άλλων επιστημονικών Ενώσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Διετέλεσε μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., ως υπεύθυνος για την εναρμόνιση της αθλητικής νομοθεσίας στην Ευρώπη 2003, υπήρξε μέλος πολλών Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Υπήρξε Ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας της International Association of Sports Law (I.A.S.L) από το 1992, Πρόεδρος της από το 2008 και Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας Αθλητικού Δικαίου (ΕΚΕΑΔ) από το 1990.
Έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και είναι μέλος πολλών επιστημονικών ενώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι Διευθυντής έκδοσης του Διεθνούς Περιοδικού: International Sports Law Review Pandektis, του περιοδικού: Επισκόπηση Αθλητικού Δικαίου Lex Sportiva και e- Lex Sportiva journal, έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, έχει συγγράψει πολλά βιβλία και έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό για την πρωτοπόρα προσπάθεια του στον τομέα του Αθλητικού Δικαίου και διεθνή διάκριση στην επιστήμη του Αθλητικού Δικαίου, με το ειδικό Βραβείο το 2005 από το κέντρο Αθλητικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Johannesburg.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βερανζέρου 4 , Αθήνα 106 77
210 3810312
6977 357473