ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ

Εργατολόγος-Δικηγόρος Αθήνα

Δικηγόρος LL.M
Μέλος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δρ. Γεώργιος Ι. Κουτσούκος είναι Εργατολόγος-Δικηγόρος παρ’ ΑρείωΠάγω, με πολυετή εξειδίκευση στο χειρισμό θεμάτων Ασφαλιστικού/Συνταξιοδοτικού δικαίου, με έμφαση στη συμβουλευτική φυσικών προσώπων ως προς τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος στα Ασφαλιστικά Ταμεία και τη διεκπεραίωση της συνταξιοδοτικής τους διαδικασίας, αλλά και στην καθοδήγηση Εταιρειών/Επιχειρήσεων ως προς τη διαχείριση των Ασφαλιστικών θεμάτων του προσωπικού τους.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2003. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με τιμητική διάκριση στο Τμήμα Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης είναι και Διδάκτωρ της Κοινωνικής Ασφάλισης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συμμετέχει από το 2012 ως Εθνικός Εμπειρογνώμων (http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1098&langId=en) στο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πρόγραμμα «FreSsCo», αναφορικά με την «Ελεύθερη κυκλοφορία των Εργαζομένων και το Συντονισμό των Συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης», σε συνέχεια της ιδιότητάς του ως Ειδικού Ερευνητού στο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πρόγραμμα «TRESS», αναφορικά με την «Εκπαίδευση και Δικτύωση στον Ευρωπαϊκό Συντονισμό των Κοινωνικοασφαλιστικών Συστημάτων» (2006-2011).

Διετέλεσε στο παρελθόν Ειδικός Ερευνητής–Συνεργάτης στο Ερευνητικό Πρόγραμμα της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας «Equal» στην επεξεργασία του ζητήματος της Διαχείρισης της Ενεργού Γήρανσης (2005-2007) και έχει συμμετάσχει στο έργο της Συλλογής Εθνικής Νομολογίας στο πεδίο του Κοινωνικοασφαλιστικού Δικαίου για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης (EISS) (τίτλος συλλογής: Social SecurityCases in Europe: NationalCourts – 2006).

Αποτέλεσε ακόμη Ερευνητικό Μέλος του Εργαστηρίου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΑΥΠ).

Eπιπροσθέτως, ορίστηκε Ερευνητής για λογαριασμό του Πανεπιστημίου της Γάνδης (2005), στα πλαίσια του προγράμματος «Special» για την ανάδειξη της ανεργίας ως κοινωνικού ζητήματος (Social Security in Europe -YvesYorens-Prof. LawFacultyGhentUniversity, JohnDitchProf. NorthumbriaUniversity).

Τέλος, συμμετέχει από το 2004 σε διευρυμένες Ομάδες Εργασίας για τις Συντάξεις, την Απαγόρευση των Διακρίσεων και το Μεταναστευτικό δίκαιο για λογαριασμό Διεθνών Δικτύων.

Έχει συγγράψει πληθώρα άρθρων, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες, περιοδικά (ελληνικά και διεθνή) και στο διαδίκτυο, ενώ έχει παρουσία και σε τηλεοπτικές εκπομπές για την κάλυψη θεμάτων Ασφαλιστικού/Συνταξιοδοτικού και Εργατικού Δικαίου.

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεδρηνού 3-7 (πλησίον Αρείου Πάγου) , Αθήνα, Γκύζη 114 75
210 7718420
6937 194299