ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ & ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΛΥΚΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το δικηγορικό μας γραφείο ιδρύθηκε το 1983 από τον Βασίλειο Γλυκό. Από τότε και μέχρι σήμερα παρέχει στους πελάτες μας υψηλού επιπέδου νομικές υπηρεσίες, οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα του Δικαίου.

Η άρτια επιστημονική κατάρτιση, η διαρκής ενασχόληση αλλά και η μακροχρόνια εμπειρία, μας επιτρέπει την προάσπιση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των συμφερόντων των πελατών μας, τόσο στις αίθουσες των Δικαστηρίων όσο και εκτός αυτών, μέσω της συμβουλευτικής Δικηγορίας, της διαμεσολάβησης και των διαπραγματεύσεων, γρήγορα, με ειλικρίνεια και εντιμότητα, αξιοπιστία και σε λογικό κόστος.

Το γραφείο μας τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει με μεγάλη επιτυχία  υποθέσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια  και σε μια προσπάθεια πιο ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης των συμφερόντων των πελατών μας, συνεργαζόμαστε με γραφεία τόσο συμβολαιογράφων και λογιστών όσο και πολιτικών μηχανικών.

Από το 2004 λειτουργεί και το δεύτερο δικηγορικό μας γραφείο στο Πόρτo Ράφτη Μεσογαίας.

Οι τομείς δραστηριότητας του Δικηγορικού μας Γραφείου περιλαμβάνουν υποθέσεις που αφορούν Δίκαιο:

 • Διαμεσολάβηση
 • Ποινικό
 • Διοικητικό
 • Πνευματικής Ιδιοκτησίας
 • Ιατρικό
 • Εμπορικό
 • Αστικό
 • Τραπεζικό
 • Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
 • Εναλλακτικοί Τρόποι Επίλυσης Διαφορών
 • Εργατικό
 • Κοινωνικής Ασφάλισης
 • Τροχαία Ατυχήματα

Για οτιδήποτε θελήσετε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας !

Ο Βασίλειος Γλυκός γεννήθηκε το 1956 στο Χαλάνδρι Αττικής και έζησε εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων. Το 1975 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ένα χρόνο αργότερα μεταγράφει στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε το 1980 με βαθμό ” λίαν καλώς”.

Από το 1980 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και αμέσως δημιούργησε το δικό του Δικηγορικό Γραφείο. Από τότε μέχρι σήμερα ασκεί με το ίδιο πάθος και με μεγάλη επιτυχία μάχιμη δικηγορία. Είναι δικηγόρος Παρ’  Αρείω Πάγω και στο Συμβούλιο της Επικρατείας και έχει εξειδικευτεί στους τομείς τόσο του Ποινικού,  Διοικητικού, Φορολογικού και Ιατρικού Δίκαιου όσο και στο Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Το 2004 ίδρυσε και το δεύτερο Δικηγορικό Γραφείο στο Πόρτο Ράφτη Μεσογαίας. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται συστηματικά στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης ,αναλαμβάνοντας επιτυχώς πλήθος υποθέσεων.

Έχει συνεργαστεί εκτός από ιδιώτες, με πληθώρα εταιρίων πανελλαδικά (Κωτσόβολος Α.Ε., DAS HELLAS, Kωστούλας Α.Ε. κ.ά. ) και από τα τέλη του 2015 είναι αποκλειστικός νομικός σύμβουλος του Ομίλου MISEL GROUP.

Ομιλεί Αγγλικά.

Η Χριστίνα Γλυκού γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 2006 εισήχθη στην Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2010 με βαθμό “λίαν καλώς”.

Το 2011 πραγματοποίησε μέρος της άσκησης της στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Δικηγόρος παρ ΄Εφεταις) και από το 2012 ασκεί μάχιμη δικηγορία με καθημερινές παραστάσεις στα δικαστήρια της Αθήνας και της επαρχίας, εκπροσωπώντας πλήθος εταιρειών και ιδιωτών, διεκπεραιώνοντας με επιτυχία τις υποθέσεις που της ανατίθενται, έχοντας πετύχει μέχρι σήμερα την έκδοση πολύ σημαντικών δικαστικών αποφάσεων πανελλαδικά.

·         Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιά (ΚΕ.ΔΙ.Π – TOOLKIT COMPANY) και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με εξειδίκευση στην Οικογενειακή  (Advanced Family Mediation ADR HC),  Ιατρική (Advanced Mediation Training in Medicine ADR HC) και Τραπεζική (Eπίπεδο ΙΙ E.B.E.A)  Διαμεσολάβηση.

·         Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών (ΑDR Hellenic Center, IMI)

·         Επιλαχούσα στο μητρώο Συντονιστών του Ν. 4469/17για ρύθμιση χρεών των Eπιχειρήσεων .

·         Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Πολιτική Δικονομία και το Αστικό Δίκαιο της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (LLM in Civil Procedure)  με βαθμό “λίαν καλώς”, με εκπονηθείσα διπλωματική εργασία ” Τα κατά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και το Ουσιαστικό Δίκαιο προνόμια στην κατάταξη”.

·         Κάτοχος Διπλώματος στις Διαπραγματεύσεις (Diploma in Negotiations – Διαπραγματεύτρια ΚΕΚ ΟΠΑ)  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό ” λίαν καλώς”.

·         Εκπαιδευόμενη Διαιτητής του Chartered Institute of Arbitrators του Λονδίνου.

·         Γενική Γραμματέας Ένωσης Διαπραγματευτών Ελλάδος (ΕΝ.ΔΙ.Ε) από το 2019.

·         Νομική Σύμβουλος στην ασφαλιστική εταιρία ”ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Α.Ε.Γ.Α. ” (Τμήμα Αποζημιώσεων).

·         Νομική Σύμβουλος της χρηματοοικονομικής εταιρείας ” ΤΙΤΑΝΑΣ”.

·         Μέλος του Ινστιτούτου Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ).

·         Μέλος στις Επιτροπές Ενστάσεων του Εθνικού Κτηματολογίου Ε.Κ.Χ.Α ΑΕ).

·         Έχει διατελέσει μέλος Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

·         Κάτοχος πιστοποιητικού στο Δίκαιο Μεταφορών και Ενέργειας  (Logistics).

·         Kάτοχος πιστοποιητικού στις Νευροεπιστήμες και τη Διαμεσολάβηση (ΑDR HC).

·         Αρθρογραφεί συχνά πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες και ηλεκτρονικά ενημερωτικά (Έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος).

·         Φιλοξενείται, αναφορικά με το Δίκαιο της Αστικής Αφερεγγυότητας, Ιατρικά  και Επιχειρησιακά Ζητήματα σε μεγάλης εμβέλειας τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς (βλ. Αρχική Σελίδα και BLOG).

·         Συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Euroscola με παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο (2005) και ως Έφηβη Βουλευτής στην 1Oη Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων (Αύγουστος 2005).

Ομιλεί άπταιστα Αγγλικά και πολύ καλά  Γερμανικά και Ισπανικά.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 209 , Αθήνα, Αμπελόκηποι 115 23
210 5238719, 22990 86284
6977 275193, 6938 426401